• Dam tot Dam Fietstocht

Dam tot Dam Fietstocht

De startbewijzen voor de Dam tot Dam Fietstocht zijn UITVERKOCHT. Alleen online inschrijven was mogelijk, er is geen mogelijkheid om je in te schrijven bij de start.


Op zondag 20 september maken we een prachtige fietstocht van Dam tot Dam, van Schoorldam naar Schoorldam om precies te zijn. Kies voor 50 of 100 km en geniet van de rust en ruimte in het noorden van Noord-Holland. Er zijn slechts 250 startbewijzen beschikbaar voor deze eenmalige toertocht, dus schrijf je nu in! 

Fiets van Dam tot Dam 20 september 2020
UITVERKOCHT

Helaas moesten we dit jaar de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic afgelasten. We kunnen niet samen genieten van het grootse fietsfeest op de Dam in Amsterdam en de unieke passage door de IJtunnel, maar we kunnen nog wel samen van Dam tot Dam fietsen. Dat willen we dus ook graag doen, alleen wel in een kleine setting, met deze Dam tot Dam Fietstocht vanuit Schoorldam.

 • zondag 20 september 2020;
 • start en finish in Schoorldam;
 • kies voor 50 of 100 km;
 • starten tussen 8.00 en 10.30 in groepen van 50 per half uur;
 • maximaal 250 deelnemers;
 • kleine verzorgingsposten onderweg.

Inschrijven

Om de spreiding van deelnemers zo goed mogelijk te waarborgen houden we vijf tijdvakken aan waarin je kunt starten. Bij je inschrijving kies je zelf in welk tijdvak je start.

Starttijd   Afstand Tarief
8:00 8:30 100 km €6,50
8:30 9:00 100 km €6,50
9:00 9:30 100 km €6,50
9:30 10:00 50 km €5,00
10:00 10:30 50 km €5,00

Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen aan de Dam tot Dam Fietstocht. Schrijf je dus snel in!

Fiets van Dam tot Dam 20 september 2020
UITVERKOCHT

Start- & finishlocatie en parkeren

De start en finish vindt plaats bij bungalowpark ’t Geestmerambacht bij Schoorldam (Westfriesedijk 39, 1749 CR Warmenhuizen). Bij deze startlocatie en op de dijk is het niet mogelijk je auto te parkeren. Gratis parkeren kan eenvoudig in de buurt van de startlocatie. Er zijn twee opties:

Een andere optie is om langs het kanaal parkeerruimte te vinden. Op de kaart hiernaast zie je de verschillende opties aangegeven.

Maatregelen i.v.m. COVID-19

Wij zijn super blij dat we weer samen met elkaar kunnen fietsen. Per 1 juli mag sporten, en dus ook de wielersport, weer zonder 1,5 meter afstand. Uiteraard heeft de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers de hoogste prioriteit. Bij het organiseren van deze fietstocht houden we ons aan het protocol van de NTFU, waar ook het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF onderdeel van is. Lees hieronder welke maatregelen er onder andere genomen worden.

 • inschrijven is alleen online mogelijk;
 • we zorgen voor waarschuwingsborden om 1.5 meter afstand te houden en faciliteren in desinfecterende handgel;
 • deelnemers kiezen een startijd. We creëren geen startvakken, deelnemers starten in de doorgegeven startperiode om opstopping te voorkomen;
 • op de verzorgingsposten delen we zoveel mogelijk verpakte materialen uit. Medewerkers/vrijwilligers dragen handschoenen en houden 1,5 meter afstand, ook onderling.
 • deelnemers ontvangen geen stempelkaart en er zijn geen stempelposten;
 • er zijn nooit meer dan 100 personen op één plek tegelijk;
 • we starten eerder om doorgaans publiek te vermijden;
 • we verzoeken om deelnemers niet eerder dan 10 minuten voor starttijd aanwezig te zijn;
 • bij de start delen we polsbandjes uit, waarbij een looprichting is en 1.5 meter afstand houden mogelijk is;
 • we stimuleren het niet om bij de finish te blijven na het evenement;
 • er is op iedere locatie start/finish en verzorgingsposten die de 1.5 meter afstand in de gaten houd en deelnemers erop aanspreekt;
 • houd je aan de hygiëne maatregelen. Bij klachten blijf je thuis.

Als je vragen hebt over het evenement, de genomen maatregelen of over iets anders, stuur ons dan een mail via helpdesk@lechampion.nl

Goede doel: Longfonds

Het Longfonds is, net als bij de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic, het goede doel van de Dam tot Dam Fietstocht. Wil je op de fiets stappen met een extra goed gevoel? Fiets mee voor het Longfonds en help mee in de strijd voor gezonde lucht. 

Strijden voor gezonde lucht
Gemiddeld haal je 20.000 keer per dag adem. De lucht die je inademt is vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Elk jaar overlijden 12.000 mensen in Nederland vroegtijdig door ongezonde lucht. Het veroorzaakt longziekten als astma en COPD of longkanker. Bij kinderen schaadt het de ontwikkeling van hun longen en hersenen, waar ze altijd last van houden. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die zij inademen en strijdt daarom voor gezonde lucht en gezonde longen. Meer informatie over wat je inademt vind je hier.

Lees hier meer over dit goede doel.