Dam tot Dam weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic organiseert Le Champion in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht, de Damloop by night en de Dam tot Damloop.

 

Dam tot Dam Wandeltocht

dtdw300x200Op zaterdag 21 september 2019 doen er ruim 16.000 wandelaars mee aan de 15e Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is op de Burcht waar ook de 10 km afstand van start gaat. Meer informatie: pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.

Damloop by night

Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond 21 september 2019 de Damloop by night plaats. Maximaal 12.000 lopers gaan, gekleed in speciale ASICS runningshirts, in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) afleggen door de gezelligste straten van Zaandam. Centraal staat the battle of the sexes: men vs women. De traditionele man/vrouw wedstrijd, waarbij zondags op de 10 Engelse Mijl de snelste vrouwen en mannen de strijd met elkaar aangaan op topniveau, wordt uitgebreid naar de zaterdag. Meer informatie: www.damloop.nl.

Dam tot Damloop

dtd300x200Met 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop op zondag 22 september 2019 het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeƫvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. Meer informatie: www.damloop.nl.

Tel daarbij op de 250.000 toeschouwers en het Dam tot Dam Weekend belooft ook dit jaar een ware happening te worden.