• Nieuws
  • Enthousiaste fietsers rijden unieke Dam tot Dam Fietstocht

Enthousiaste fietsers rijden unieke Dam tot Dam Fietstocht

Geen 14e BinckBank Dam tot Dam FietsClassic dit jaar. Geen duizenden fietsers door de IJtunnel en geen gezellige start en finish op de Dam in Amsterdam. Wel maakten we een unieke eenmalige tocht van Dam tot Dam mee vanuit Schoorldam. Op zondag 20 september reden we met een select gezelschap van fanatieke fietsers de verrassende Dam tot Dam Fietstocht. Een oergezellige toertocht door het noorden van Noord-Holland met enorm enthousiaste deelnemers!

Met verschillende maatregelen konden we iedereen een veilige toertocht aanbieden en genieten van een mooie rit met elkaar. Deelnemers volgden deze maatregelen ook keurig op en hielden rekening met elkaar, waarvoor onze complimenten. Veel fietsers stonden dan ook te popelen om weer eens op de fiets te stappen in een georganiseerde toertocht. Er was een maximum van 250 fietsers en die startbewijzen waren binnen een dag uitverkocht. Deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic fietsten gratis mee. 

Deze eenmalige editie was een kleinschalige, maar zeer memorabele rit. Iedereen genoot van de omgeving, van de kans om weer samen te fietsen en van de gezellige tussenstops onderweg. Vanuit Schoorldam vertrokken de deelnemers richting Krabbendam om van daar verder naar het noorden te rijden. Via langgerekte Noordhollandse weilanden en slingerende dijkweggetjes reden ze een heerlijke tocht, om weer te finishen in Schoorldam. De langste afstand van 100 km reed op het vroegere eiland Wieringen langs het dorp Dam. Een unicum, dit is een Dam die immers nooit is opgenomen in de FietsClassic! Het weer zat absoluut mee deze dag. De ochtend begon fris, maar de stralend blauwe hemel was een voorbode voor de rest van deze zomerse dag. Zoals altijd hebben onze vrijwilligers er met ontzettend veel enthousiasme voor gezorgd om van deze dag een groot succes te maken.

Volgend jaar rijden we op zondag 19 september weer de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic. We kijken er nu al naar uit om elkaar weer op de Dam in Amsterdam te zien!