• Nieuws
  • Geen Dam te ver tijdens zonnige Dam tot Dam FietsClassic

Geen Dam te ver tijdens zonnige Dam tot Dam FietsClassic

Op de Dam in Amsterdam verzamelende vandaag duizenden fietsers voor de Dam tot Dam FietsClassic. De fietsklassieker van Le Champion kon van start gaan nadat LottoNL renner Dylan Groenewegen het startschot had gegeven. Toen de stad Amsterdam wakker werd en zon doorbrak gingen de bijna 6.000 fietsers door de IJtunnel voor een tocht van 40, 60, 85, 105 of 150 km. De Dammen van Noord-Holland werden vervolgens ontdekt. Bij aankomst bij de finish op de Dam liet de zon zich regelmatig zien, waardoor er in een shirtje gezellig nagezeten kon worden.

De deelnemers aan de 150 km zoefden vandaag als eerste de IJtunnel in. Iets wat maar één keer per jaar mogelijk is. Deze afstand kwam langs maar liefst twaalf plaatsen met Dam in de naam, zoals Schoorldam, Krabbendam en Obdam. Nadat de wielrenners van de langste afstand onderweg waren, begonnen ook de andere afstanden aan hun ‘dammen’ route. Fietsers in alle soorten en maten; van de wielrenner, tot stadsfietser en ligfietser en van jong tot oud. Iedere fietser kon vandaag genieten van de prachtige Noord-Hollandse route, en dat onder ideale omstandigheden. Kwam het de afgelopen dagen met bakken uit de lucht, vandaag was ideaal fietsweer: weinig wind, een aangename temperatuur, zon en amper een bui.

Alle deelnemers finishten weer op de – tot fietswalhalla omgetoverde – Dam in Amsterdam. De fietsers keken in feeststemming terug op hun eigen prestatie en zij bewonderen de collectie van diverse wielerstands. Ook kon de live uitzending van de Dam tot Damloop op groot scherm gevolgd worden.

LottoNL renners Dylan Groenewegen en Martijn Keizer mengden zich in het fietsgezelschap. De Dam tot Dam Fietsclassic is namelijk onderdeel van ‘De 6 van Lotto’. Sommige deelnemers konden zelfs in het wiel rijden van de profs. Groenewegen, die vrijdag nog tweede werd tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen, kon zijn benen even losfietsen.