• Nieuws
 • Warm weer komende zondag!

Warm weer komende zondag!

Het weer in september kan in ons land nogal onvoorspelbaar zijn. Het kan al koud zijn en regenen, maar vaak genoeg hebben we ook een mooie nazomer. Het lijkt er op dat we zondag die heerlijke nazomer krijgen. De voorspelling van onze weerman laat zien dat we ’s ochtends beginnen met zon, maar dat het nog behoorlijk fris is. Later op de dag stijgt het kwik naar 23 graden. Er komt geleidelijk wat bewolking, de luchtvochtigheid is vrij hoog en vermoedelijk krijgen we pas in de avond regen. Met die regen koelt het ook meer af. De wind komt uit het zuidoosten en heeft kracht 3. Al met al dus een redelijk warme dag met genoeg zon. Lees daarom onze ‘tips bij fietsen met warm weer’ en bereid je goed voor.

 • Draag lichte, ademende kleding
  Draag lichte, ademende kleding van los geweven materiaal, zodat het zweet makkelijk kan verdampen. Zwarte en donkere kleding verhogen juist de kans op oververhitting.
 • Bescherm je tegen de zon
  Het spreekt voor zich dat je je goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Maar denk ook aan je ogen door een zonnebril te dragen.
 • Drink genoeg en met mate
  Bij hoge temperaturen en inspanning is vocht ontzettend belangrijk. Neem je bidon gevuld mee zodat je meteen water bij de hand hebt. Pak bij verzorgingsposten ook zeker drank van onze sponsor Isostar. Hierin zitten precies de bestanddelen die je lichaam nodig heeft om te herstellen (zoals zouten). Water en sportdrank afwisselen is de beste manier om je vochtinname op peil te houden.
 • Vergeet niet te eten
  Je hebt waarschijnlijk meer dorst dan honger, maar uiteraard moet je blijven eten. Eet af en toe wat en neem bij verzorgingsposten ook wat mee in je zakken voor onderweg.
 • Pas je tempo aan
  Je wilt natuurlijk knallen en lekker doortrappen, maar luister goed naar je lichaam. Ga geen grenzen over en pas je tempo aan als dat nodig is.
 • Kleed je om
  Het is na de finish slim om je om te kleden en je natte pak uit te trekken. Dit is van belang omdat het vocht in je sportkleding snel afkoelt en daardoor kunnen je spieren ook snel afkoelen. Op de Dam staan kluisjes waar je vooraf je droge kleren in kunt stoppen zodat je het niet de hele route hoeft mee te dragen.
 • Maak gebruik van het Rode Kruis
  Bij de verschillende verzorgingsposten is ook iemand aanwezig van het Rode Kruis. Aarzel niet om hun hulp te vragen als het niet goed gaat.
  Het Rode Kruis is zondag tijdens de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic ook te bereiken via telefoonnummer: 072 – 531 45 44

Let ook op de fietsers om je heen en spreek iemand aan als je twijfelt of het wel goed gaat. Samen maken we er weer een onvergetelijke en gezonde dag van!

Meer weten over fietsen met warm weer? Lees hier ons uitgebreide artikel hierover.