• Nieuws
  • Le Champion valt niet onder ‘Bewaar je ticket, geniet later’

Le Champion valt niet onder ‘Bewaar je ticket, geniet later’

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ wordt een beroep gedaan op de houders van tickets om het bezoek aan hun favoriete festival, podium of sportevent uit te stellen. Daardoor kunnen de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis, deels opvangen. Dit geeft bovendien de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Enkele organisaties uit deze sectoren hebben in gezamenlijkheid en met ondersteuning van de ministeries van OC&W en VWS deze regeling ontwikkeld.   

De regeling is met name bestemd voor tickets van bezoekers en toeschouwers (bijvoorbeeld van een concert of voetbalwedstrijd) en is niet bedoeld voor de deelnemers aan sportevenementen. Dit is ook door NOC*NSF aan ons bevestigd. Voor deelnemers aan sportevenementen gelden doorgaans andere voorwaarden dan voor toeschouwers bij een sportwedstrijd of cultureel evenement. Bij grotere sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars is restitutie  van het inschrijfgeld bij definitieve afgelasting doorgaans onmogelijk, omdat de kosten (waaronder de uren van de betrokken professionals) voornamelijk in de voorbereiding zijn gemaakt.

Sportorganisatie Le Champion verwijst in deze naar haar algemene voorwaarden welke altijd worden aangeboden tijdens de inschrijfprocedure en inzichtelijk zijn via de website van het betreffende evenement én naar de eigen coulanceregeling die zij hanteert voor gedupeerde deelnemers, waarover deelnemers separaat worden geïnformeerd.

Meer over Bewaar je ticket, geniet later!